Arche Naturküche Bio naturalne ciasto na zakwasie, 125 g

Upiecz swój własny chleb

12,98 zł 14,99 zł -13%

(103,84 zł / kg, włącznie z kwotą VAT 5% - plus koszty dostawy)

Zawartość: 125 g

Jeszcze 4 sztuki dostępne w magazynie

Dostawa do czwartek, 28 listopada, jeśli zamówienie zostanie złożone do poniedziałek do 00:00 godz..

Polska: Darmowa wysyłka standardowa od 229,00 zł
Więcej informacji na temat wysyłki i dostawy

Właściwości i zalety

  • Środek do zakwaszania ciasta
  • Do puszystych wypieków
  • Typowe nuty smakowe

Nr art.: BIOG-157156, Zawartość: 125 g, EAN: 4020943232340

Opis

Obecnie bardzo modne jest pieczenie własnego chleba w domu. Na naturalnym zakwasie Arche z łatwością upieczesz własny bochenek na zakwasie.

Zakwas ma wiele zalet: poprawia smak dzięki charakterystycznemu aromatowi i sprawia, że wypieki są lekkie i puszyste. Chleb i wypieki na zakwasie zachowują świeżość dłużej niż wypieki z innych rodzajów ciasta.

Naturalny zakwas firmy Arche jest idealny do bagietek, bułek i chleba pełnoziarnistego. Jednak można go również wykorzystać do przygotowania ciasta na pizzę, ciast, naleśników i wielu innych.

Podstawowy przepis na dwa bochenki po 750 g na zakwasie:

  • 1 kg mąki razowej
  • 15 g ekologicznego zakwasu Arche (= 2 łyżki, lekko czubate)
  • 1 opakowanie suchych drożdży
  • 1 łyżeczka soli morskiej
  • 700 ml letniej wody
  • Do smaku: przyprawa do chleba do wyboru

Temperatura piekarnika: rozgrzać 220°C (góra/dół) / zmniejszyć do 200°C po 5 minutach pieczenia.

Czas odpoczynku: łącznie 45 min

Czas pieczenia: ok. 60 minut

  1. Wymieszaj suche składniki (mąka, zakwas, suche drożdże) z solą i opcjonalnie z przyprawą do chleba.
  2. Ostrożnie zalej suche składniki letnią wodą.
  3. Dobrze wyrabiaj, aż uzyskasz gładkie, giętkie ciasto.
  4. Przykryj i odstaw w ciepłe miejsce na około 15 minut.
  5. Ponownie krótko zagnieć wyrośnięte ciasto.
  6. Uformuj dwa bochenki i odstaw na 30 minut do wyrośnięcia.
  7. W międzyczasie rozgrzej piekarnik do 220°C (grzanie góra/dół).
  8. Włóż chleb do nagrzanego piekarnika.
  9. Po 5 minutach zmniejsz ogień do 200°C.
  10. Piecz przez kolejne 55 minut.
  11. Wyjmij z piekarnika, ostudź i smacznego.
Marki: Arche Naturküche
Znak jakości: Pieczęć ekologiczna, Znak ekologiczny UE / spoza UE
Forma diety: Wegańskie , Wegetariański
Składniki
  • Mąka żytnia pełnoziarnista [1]
  • kultury zakwasu
  1. Z rolnictwa ekologicznego
Wartość odżywcza
Wartość odżywcza na 100 g
Zawartość energetyczna / spalania1453 / 347 kj / kcal
tłuszcz2 g
  w tym nasycone kwasy tłuszczowe0,3 g
węglowodany66,6 g
  w tym cukier1 g
białko10 g
sól<0,1 g

Recenzje naszych klientów

ocen klientów po polski dla Arche Naturküche Bio naturalne ciasto na zakwasie

1 recenzja klienta w innym języku

5,0 z 5 gwiazdek
5 gwiazdek
2 (100%)
4 gwiazdki
0 (0%)
3 gwiazdki
0 (0%)
2 gwiazdki
0 (0%)
1 gwiazdka
0 (0%)

2 oceny

Brak opinii w języku: polski. Dostępna 1 recenzja w innym języku.


Podobne produkty:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder

Klienci, którzy nabyli "Bio naturalne ciasto na zakwasie", zakupili także:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder