Arche Naturküche Bio Mikawa Mirin, 250 ml
Precyzyjna fermentacji aby uzyskać pożądany smak umami
Właściwości i zalety
- 13,6% obj. alkohol
- Likier ryżowy do przyprawiania
- Wszechstronne zastosowanie
Nr art.: BIOG-196182, Zawartość: 250 ml, EAN: 4020943139656
Opis
Arche Bio Mikawa Mirin to sfermentowany likier ryżowy - pozycja obowiązkowa w każdej spiżarni, dzięki której nadasz swoim potrawom pożądanego smaku umami. Złożony, tradycyjny proces fermentacji jest ważny, aby słodki likier ryżowy mógł rozwinąć pełną gamę aromatów.
Mikawa Mirin ukazuje swoje mocne strony głównie w sosach i marynatach - na przykład do potraw z grilla. Jako marynata nadaje grillowanym i pieczonym potrawom nie tylko wyśmienitego smaku, ale także błyszczącej powierzchni.
Wskazówka: Mikawa Mirin może również dodać szczególnie ekscytującego akcentu do deserów (np. w połączeniu z deserami czekoladowymi lub nadzieniami do pralin)! W Azji bywa też podawany jako likier do picia (zawartość alkoholu: 13,6%).
Marki: | Arche Naturküche |
---|---|
Znak jakości: | Pieczęć ekologiczna, Znak ekologiczny UE / spoza UE |
Forma diety: | Wegańskie , Wegetariański |
Pochodzenie: | Japonia |
Uwaga dotycząca przechowywania: | Przechowywać w chłodnym, suchym miejscu z dala od światła |
Składniki
- 75 % ryż [1]
- woda pitna
- Aspergillus oryzae
- z rolnictwa ekologicznego
Wartość odżywcza
Wartość odżywcza | na 100 g |
---|---|
Zawartość energetyczna / spalania | 980 / 234 kj / kcal |
tłuszcz | <0,5 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | <0,1 g |
węglowodany | 42 g |
w tym cukier | 40 g |
białko | 0,6 g |
sól | <0,01 g |
Recenzje naszych klientów
ocen klientów po polski dla Arche Naturküche Bio Mikawa Mirin
5 gwiazdek | | 1 | (100%) |
---|---|---|---|
4 gwiazdki | | 0 | (0%) |
3 gwiazdki | | 0 | (0%) |
2 gwiazdki | | 0 | (0%) |
1 gwiazdka | | 0 | (0%) |
1 ocena
- Nie jest dostępna żadna recenzja