Alnatura Bio mąka sojowa, 300 g
Wszechstronna alternatywa mąki pszennej
9,82 zł 10,99 zł -11%
(32,73 zł / kg, włącznie z kwotą VAT 5% - plus koszty dostawy)
Właściwości i zalety
- Delikatny smak własny
- Właściwości wiążące
- Wegańska, bezglutenowa, bogata w białko
Nr art.: MM-205518, Zawartość: 300 g, EAN: 4104420181489
Opis
Ta mąka sojowa z europejskich, ekologicznych ziaren soi jest naturalnie bezglutenowa i wszechstronna; dzięki tradycyjnej produkcji oryginalny smak pozostaje subtelny: ziarna soi są delikatnie podgrzewane, kruszone i drobno zmielone. Dzięki swoim właściwościom wiążącym mąką można zastąpić składnik „jajko”, a podczas pieczenia zastępuje od 20 do 30 procent konwencjonalnej mąki zbożowej. Wyróżnia się również jako pożywne źródło białka i błonnika - idealna dla smakoszy ceniących zdrowe odżywianie!
Marki: | Alnatura |
---|---|
Znak jakości: | Znak ekologiczny UE / spoza UE |
Forma diety: | Wegańskie , Wegetariański, Bez glutenu |
Pochodzenie: | Niemcy |
Może zawierać śladowe ilości: | E - orzeszki ziemne, H - orzechy, N - nasiona sezamu, P - łubin |
Uwaga dotycząca przechowywania: | Przechowywać w temperaturze pokojowej, Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu, Przechowywać w suchym miejscu |
Właściwości: | bezglutenowy |
Składniki
- 100 % tostowana mąka sojowa [1]
- z kontrolowanych upraw ekologicznych
Może zawierać śladowe ilości orzeszków ziemnych, orzechów, sezamu i łubinu.
Wartość odżywcza
Wartość odżywcza | na 100 g |
---|---|
Zawartość energetyczna / spalania | 1687 / 403 kj / kcal |
tłuszcz | 21 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 2,6 g |
węglowodany | 3,1 g |
w tym cukier | 3,1 g |
substancje balastowe | 19 g |
białko | 41 g |
sól | 0,01 g |